Raportarea socială

Raportarea socială este o caracteristică a instrumentului de raportare care te ajută să rezolvi problemele cu postările, cronologiile şi alt tip de conţinut de pe site. Dacă raportezi conţinut care nu îţi place, dar care nu încalcă Condiţiile de utilizare Facebook, îţi vom facilita comunicarea cu persoana care l-a postat. De exemplu, dacă raportezi o fotografie în care apari, poţi să trimiţi cu uşurinţă un mesaj persoanei care a postat-o, anunţând-o că nu îţi place fotografia. În majoritatea cazurilor, fotografia va fi ştearsă, dacă-i soliciţi acest lucru persoanei care a postat-o.

În caz de intimidare sau de hărţuire, când nu te simţi în stare să vorbeşti direct cu persoana în cauză, poţi să foloseşti raportarea socială pentru a obţine ajutor de la un părinte, un profesor sau un prieten de încredere. Poţi să distribui conţinutul respectiv şi un mesaj despre situaţie unei persoane în care ai încredere. De asemenea, ai opţiunea să blochezi persoana care a postat conţinutul şi să îl raportezi la Facebook, astfel încât să putem lua măsuri, dacă este cazul.

De asemenea, poţi folosi Raportarea socială pentru a ajuta un prieten care are nevoie. Apasă aici pentru a afla mai multe despre cum să raportezi conţinut potenţial suicidal, dar şi pentru a afla mai multe despre alte resurse de pe Facebook care ajută la prevenirea sinuciderii.