Curcubeu-pentru copii şi părinţi

Când apăreţi în viaţa noastră, existenţa ni se împarte brusc în două direcţii: una de oameni mari, iar alta- cea adevărată gravitează în jurul vostru, al copiilor.

Îmi amintesc o frântură de conversaţie între doi copii, băiat şi fată.

Băiţelul s-a apropiat de fetiţă şi i-a şoptit:”Te iubesc”.

Iar ea l-a întrebat:”Ca oamenii mari?”

Răspunsul pe care l-a primit ulterior fiind:”Nu, eu te iubesc cu adevărat”.

Sunt atât de inocenţi şi cresc atât de repede.

De aceea, copii, pentru că de fapt şi pentru voi este acest articol, să nu încetaţi niciodată să vă lăsaţi în voia imaginaţiei.

Nu ar trebui să căutăm cu tot dinadinsul forme exterioare de a ne relaxa, de a fi cât mai departe de copiii noştri.

Şi totuşi, asta face marea majoritate a oamenilor.

Stresul şi cerinţele vieţii cotidiene ne obligă de cele mai multe ori să încredinţăm educaţia propriilor copii unor persoane necunoscute- contra cost, bineînţeles,  după care  tot noi ne mirăm pentru că nu-i cunoaştem.

Ei nu au nevoie în acea perioadă de formare decât de ceva extrem de simplu, dar esenţial : de dragoste şi de un procent cât mai mare de atenţie din partea singurelor modele pe care ei le pot înţelege: părinţii.

Nu ar trebui să ne amintim de nevoile copiilor doar de 1 Iunie.

Pentru că ei există şi înainte de această dată, recunoscută oficial.

Ideea recunoscută şi acceptată public, să spunem aşa, este aceea conform căreia copiii sunt viitorul oricărui popor, oricărei naţiuni ce se vrea civilizată.

Însă de ce nu ne formăm o obişnuinţă din faptul că ei constituie în primul rând PREZENTUL, clipa de zi cu zi, tot ceea ce reprezintă ei ASTĂZI?

Un curcubeu în vieţile noastre, cu bune şi cu rele.

Dacă ne-am asculta mai des propria voce de copil , cu siguranţă i-am înţelege mai uşor.

Uneori, contrar părerilor generale, pentru a putea înţelege lucrurile cele mai frumoase, nu avem nevoie decât de o minte simplă, de copil.

Fără să mai punem la socoteală faptul că am fi mult mai puţin stresaţi.

Copiii sunt cei pentru care spectrul emoţiilor este necuprinzător- prin ei, se nasc în noi, în adulţi, emoţii pe care nu le putem defini în cuvinte- altele de fiecare dată, însă au rolul unic de a ne îmbogăţi dicţionarul simţurilor.

Prin ei ne simţim realizaţi, putem zâmbi fără un motiv anume şi putem spune “te iubesc” neîntrerupt.

Nu vei mai simţi niciodată o dragoste mai autentică decât cea inspirată de ochii copilului tău şi niciodată nu vei bijuterii mai preţioase în jurul gâtului decât mâinile copilului tău

 

 

Speak Your Mind

*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home3/sibiulcopiilor/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home3/sibiulcopiilor/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40